Sento i oblido, veig i recordo, faig i entenc. (Proverbi xinès)

dimecres, 10 de juny del 2015

El batec d’una biblioteca escolar, a càrrec de Mariona Trabal, mestra i bibliotecària a l'Escola Orlandai

El passat dia 12 de maig , l’Associació Harmonia 2.0 per al Voluntariat Educatiu va organitzar una xerrada a la biblioteca de la nostra escola Joan Sanpera i Torras sobre les biblioteques escolars.

La xerrada va anar a càrrec de la mestra i bibliotecària Mariona Trabal de l’escola Ordandai de Barcelona.


Gràcies a l’experiència i coneixements de la Mariona la xerrada va ser enriquidora i didàctica, vam gaudir de la seva passió pels llibres i la lectura i també vam poder treure idees i pautes d’aplicació a la nostra escola.

De cara el bon funcionament de les biblioteques escolars, es van destacar els punts més rellevants on cal treballar:

- El projecte de biblioteca ha de ser del claustre de mestres, han d’estar tots implicats perquè es porti endavant i s’ha de tenir una comissió de biblioteca per fer tot el seguiment i dinamització.
- Aportació econòmica. És convenient una aportació suficient per poder adquirir novetats i llibres interessants per atraure l’interès dels/de les alumnes.
- Participació de les famílies. És interessant que les famílies estiguin implicades en el projecte de biblioteca per transmetre als seus/a les seves fills/es la importància de la lectura.
- Es va comentar la idea de promoure un “Club de lectura”, a l’escola per a famílies i alumnes, com a eina per tal de fomentar l’hàbit en l’alumnat.
- La biblioteca Marta Mata de l’escola Ordandai ha creat un blog on es pot accedir a la biblioteca digital. Aquest permet accedir a tot un recull d’informació, fitxes i webs recomanades.
- Intentar que tot l'alumnat finalitzi la seva etapa a l’escola amb el carnet de Biblioteca Municipal.

S’ha demostrat que quan bibliotecaris i ensenyants treballen en col·laboració, els estudiants milloren la lectura i l’escriptura, l’aprenentatge, la resolució de problemes i treballen més bé amb les tecnologies de la informació i de la comunicació (Manifest de la biblioteca escolar de la UNESCO) i com va dir Miguel de Cervantes: “ Qui llegeix molt i camina molt, veu molt i sap molt”

Montserrat Barberà Lluis Responsable de la Biblioteca de l’Escola Joan Sanpera i Torras

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada